Amomalia Jewellery
Amomalia Jewellery
Account options
My AccountMy OrdersSupport
Sosiaalinen media
AMOMALIA
Anne-Mari Saloranta, kultaseppä

Korujen valmistus oli harrastukseni jo ennen kuin hakeuduin alan koulutukseen, ja käsillä tekeminen, luominen, ja oman kädenjälkeni näkeminen on aina ollut minulle intohimo ja välttämättömyys. Monenlaiset luomisen tavat kiinnostavat minua, mutta varsinkin jalometallien käsittelyssä on mielestäni jotain lähes maagista: kylmä materiaali sulaa punahehkuiseksi laavaksi ja jähmettyy taas muutamassa hetkessä uuteen muotoon. Siinä sinulla on tumma möhkäle jaloa metallia; sieluton, ruma ja himmeä kasa materiaalia. Mutta sille on mahdollista antaa perinteisin kultasepän tekniikoin uusi muoto, uusi elämä. Askel askeleelta koru valmistuu, ja möykystä tulee jotain uutta, kiiltävää ja kaunista.  Prosessi on taianomainen, ihmeellinen ja kiehtova. Siksi minä teen koruja mieluiten jalometalleista. 

Koulutukseltani olen jalometallialan artesaani ja vasta valmistunut kultaseppä. Olen opiskellut aikoinaan myös arkeologiksi, menneisyyden tutkijaksi. Ammennankin inspiraatiota korumuotoiluun kuvista ajassa; menneisyydestä ja tulevaisuudesta. Niin muinaisista mytologioista kuin tulevaisuuden kuvitelmista. Inspiroidun myös luonnon kesyttömistä voimista ja niiden vaikutuksesta pieneen ihmiseen. Käytän mielelläni kiviä koruissani. Rakastan kiviä, kaikenlaisia, rakastin niitä jo pienenä tyttönä, kun keräsin pihakivet huoneeseeni muiden silmissä ehkä vaatimattomaksi näyttelyksi. Minä näin noissa rosoisissa kimpaleissa mystistä kauneutta ja hidasta eloa, vuosituhantista. Näen yhä, ja ehkä sen vuoksi käytänkin usein kiviä koruissani.

Yritykseni nimi Amomalia juontuu nimestäni sekä sanasta anomalia, joka tarkoittaa epäsäännöllisyyttä, säännöttömyyttä, poikkeavuutta tai ilmiötä jota yleinen sääntö ei ennusta. Anomalia on siis särö säännöllisyydessä. Nimenä Amomalia kuvaa sisäsyntyistä erilaisuuden tai vierauden tunnetta, josta luomisen pakko kumpuaa; määrittelemätöntä outouden kokemusta, joka paradoksaalisesti taitaa olla hyvinkin yleistä ihmisten keskuudessa. Amomalia onkin korukauppa jokaiselle oudolle, ihmeelliselle särölle säännöllisyydessä. Meille ihmeellisille ihmisille.

Inka Saloranta - Uneton Jewellery
UNETON JEWELLERY
Inka-Julia Saloranta, jalometallialan artesaani

Amomalian sivuilla myymme myös Uneton Jewelleryn käsin tehtyjä hopeakoruja. Korujen suunnittelussa on nähtävissä vaikutteita suomalaisesta ja skandinaavisesta mytologiasta. Aiheet ammentavat esimerkiksi luonnosta ja muinaisista tarustoista, symboleista ja kuvakielestä.

menu-circlecross-circle